Vučić: Nećemo dozvoliti nasilje, demonstranti ispred Predsedništva

Nacionalne vesti - Nedelja 17.03.2019 - 12:53

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da Srbija neće dozvoliti da se nasiljem bilo ko ugrožava i poručio da će svi koji krše zakon biti procesuirani.

"Svi koji krše zakon biće procesuirani FOTO: G. Mitić/OK Radio
Vučić je povodom sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a i protesta koji se održava ispred zgrade Predsedništva dok on govori, kazao da Srbija dozvoljava proteste sve dok ne dođe do nasilja.
 
On je rekao da niko nikada nije u ovakvim uslovima održao konferenciju za novinare, ali da je on želeo da pokaže da „strah ne sme da postoji od huligana batinaša i fašiste Boška Obradovića i tajkunskih lidera Dragana Đilasa i Vuka Jeremića“.
 
„Mislili su da neću smeti da dođem ovde. Ja nemam strah. Mogu da izgubim samo život. Nastaviću da se borim sa Srbiju, od toga nema ništa preče“, rekao je Vučić.
 
Ispred zgrade Predsedništva Srbije počelo je okupljanje demonstranata protiv aktuelne vlasti. Policija pod punom opremom za razbijanje demonstracija stala je ispred građana koji su probili zaštitnu ogradu.
 
Kako javlja reporter Danasa, građani su oborili ograde i opkolili Predsedništvo. Brojne snage Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija pristigle su i stale ispred okupljenih građana.
 
Okupljeni uzvikuju „Uhapsite Vučića“, „Gotov je“, „Vučiću, lopove“ i „Gotov je“.
 
Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozvao je građane na mir. Tu su i drugi lideri Saveza za Srbiju.
 
Predsednik Pokreta Dveri i jedan od lidera Saveze za Srbiju Boško Obradović izjavio je na skupu da zahtevaju ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, direktora RTS Dragan Bujoševića i fer i slobodne izbore i da od tih zahteva neće odustati.
 
„Nema nazad“, rekao je Obradović novinarima pred početak protesta ispred Predsedništva Srbije.
 
On je kazao da će se posle obraćanja Vučića javnosti, okupljenim ispred predsedništva obratiti predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.
 
Ispred Predsedništva je postavlje kamion sa razglasom. Okupljeni su okružili Predsedništvo, duvaju u pištaljke i uzvikuju „Vučiću, lopove“ i „AV, AV“.
 
Belim trakama sa natpisom „Počelo je“, zatvorili su Ulici kralja Milana.
 
Podsetimo, iz Saveza za Srbiju (SZS) pozvali su na protest danas u podne jer su se RTS i vlast oglušili o zahteve protesta „Jedan od pet miliona“ i pošto je ministar policije Nebojša Stefanović poslao policiju na „goloruk narod“ i pošto su „besomučno lagali“ na Pinku i RTS-u o dešavanjima na sinoćnjem protestu.
 
„Okupljamo se na konferenciji za medije Aleksandra Vučića i čekamo da podnese ostavku najveći lažov u istoriji Srbije“, navedeno jutros u saopštenju SZS.
 
Obradović je sinoć ispred zgrade RTS poručio da organizatori protesta „Jedan od pet milona“ moraju danas gostovati u „Dnevniku 2“, ili će ponovo na tom mestu biti građani.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: