Vučić o Kosovu: Gledaću da ubedim narod

Nacionalne vesti - Petak 25.05.2018 - 07:03

Beograd -- Bićemo spremni da razgovaramo sa Albancima u svakom trenutku, ali očekujemo da bude ispunjen Briselski sporazum, navodi predsednik Vučić.

Prema njegovim rečima, Albanci kažu da im ne pada na pamet da ispune obaveze iz Briselskog sporazuma, što govori da imaju “hrabrost i drskost, ali i nečiju podršku“.
 
“A šta smo radili onda poslednjih pet godina, ako oni ne žele da ispune svoje obaveze? Mi smo naše ispunili, od prve do poslednje. Stalno ističu tu energetiku, da mi to nismo ispunili. Pa tu sporazuma nema, obmanjujete svet. Bio sam prisutan na svim razgovorima, znam šta smo potpisivali, a šta nismo“, rekao je Vučić na konferenciji za medije sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom. 
 
Kako kaže, zbog toga “moramo između sebe da razgovaramo i ne tražimo razlog za prekid dijaloga, već da u njega uđemo sa još većom energijom“. 
 
“Ako ne poštuju međunarodne ugovore kao što je Briselski, onda vam je jasno ukoliko taj problem ne rešimo šta će se desiti. Istraživanja pokazuju da je 80 odsto Srbije za zamrznuti konflikt. Daću sve od sebe, nehajući za svoju političku karijeru, da se izborim sa tim stavom. Ne želim da budem odgovoran za neke nove ratove kada se zamrznuti sukob odmrzne. Neću donositi odluku protiv našeg naroda, već ću gledati da ubedim većinu naroda da su nam mir i stabilnost važniji od bilo čega drugog“, istakao je Vučić. 
 
Koordinator za dijalog između Beograda i Prištine u kosovskoj vladi Avni Arifi rekao je da se razgovorom o ZSO gubi vreme, prenela je Koha ditore. 
 
On smatra da to ne treba da bude jedino pitanje od tolike važnosti, jer je "ZSO samo jedna od 10 ostalih nesprovedenih tema”. 
 
“Niko me ne pita o sporazumu o energetici. Izgubljeno je 24.000 evra za izgradnju graničnih prelaza, a niko to ne pominje kao važnu temu”, rekao je Arifi, koji je dodao da ne treba otvarati nove teme, dok se ne zatvore one koje imamo.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Zivica
25.05.2018. , 10:11
Iskreno nije mi jasna ideja. Vucic ce pokusati da ubedi srpsku javnost da treba da idemo ka kmpromisu sa Albancima. Ali problem je sto Albanci ne zele kompromis. I u sta onda Vucic nas da ubedjuje ??? Ideja kompromisa kod Albanaca uopste nije u razmatranju. Kompromis je po njima samo da mi prihvatimo drzavu Kosovo na celoj teritoriji. Posto je i sam Vucic vise puta ponavljao, da takav rezultat Srbija ne moze da prihvati "da neko dobije sve, a drugi izgubi sve" o kojem kompromisu onda uopste on nas treba da ubedi ??? Zamrznuti konflikt je ono sto Srbiji jedino ostaje kao izbor. Ne zato sto ga Srbija zeli, nego zato sto druge varijante i nemamo. Osim ako necemo da priznamo Kosovo kao drzavu u svim aspektima kako oni traze.