Vučić raspisao parlamentarne izbore: Prvo ime na listi SNS iznenađenje, među petorkom i TV voditelj

Nacionalne vesti - Sreda 04.03.2020 - 13:00

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će parlamentarne izbore raspisati za 26. april i da će to biti jedna od najdužih izbornih kampanja.

Očekuje nas jedna od najdužih izbornih kampanja FOTO: G. Mitić/OK Radio Očekuje nas jedna od najdužih izbornih kampanja FOTO: G. Mitić/OK Radio
„Svim učesnicima želim uspeh, želim da tog dana, ali i u čitavoj kampanji koja će biti duga, bude demokratska atmosfera, da se politički protivnici poštuju, da izlaze sa različitim stavovima, argumentacijama, da kampanja bude borbena, ali mirna i da ljudi mogu da donesu najbolji sud o politici koja je prethodila, ali i o politici koja treba da doprinese boljoj budućnost za naše građane“, rekao je Vučić nakon što je potpisao odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike.
 
Mediji pišu da gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić neće biti na listi naprednjaka, dok će prvi na toj listi, odmah iza nosioca Aleksndra Vučića, biti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
 
"Blic" piše da to što Nikolić nije prvi na listi nije neko iznenađenje, s obzirom na to da je u nedavnoj anketi Cesida u grupi od 11 opština gradska vlast u Kragujevcu dobila ubedljivo najgore ocene.
 
To istraživanje je pokazalo da u Nikolića kao gradonačelnika poverenje ima devet odsto građana, dok u gradsku vlast veruje procenat više.
 
Kurir piše da je u nedelju na sednici Predsedništva SNS pročitan spisak i da je Nedimović prvi, dok je među prvih pet na listi za parlamentarne izbore i voditelj Lav Grigorije Pajkić.
 
"Ovo nikome nije bilo iznenađenje, jer se Nedimović odlično kotira, ima fantastične rezultate i lojalan je", kaže izvor lista.
 
Sednica je, prema njegovim rečima, trajala 40 minuta, a tokom nje se telefonom uključio i Vučić, koji je poručio da će i on pogledati spisak čim se vrati iz SAD.
 
I "Alo" na svom sajtu piše da je sednici Predsedništva stranke odlučeno da će ime ministra poljoprivrede biti odmah iza nosioca liste Aleksandra Vučića.
 
Druga na listi biće Maja Gojković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević četvrti, a voditelj Pajkić peti.
 
Violinista Jovan Kolundžija biće treći, a kako dodaje "Alo", u prvih 20 biće 11 ili 12 potpuno novih lica sa Akademije mladih lidera SNS.
 
Prethodno je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojkovićraspisala izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji takođe za 26. april.
 
Za isti dan izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine raspisao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević za izbor odbornika u svih 17 gradskih opština Beograda.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: