Vulin: Inficirano devetoro vojnika

Nacionalne vesti - Ponedeljak 30.03.2020 - 11:38

Ministar Vulin je rekao da u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije ima devet inficiranih vojnika, koji su se inficirali tako što su radili sa građanima na severu naše zemlje, prilikom kontrole prelaska granice.

Zaraženi prilikom kontrole prelaska granice FOTO: D. Ristić/OK Radio Zaraženi prilikom kontrole prelaska granice FOTO: D. Ristić/OK Radio
- Svi su dobro i uspešno se oporavljaju i verujemo u njihov uspešan i brz oporavak. Imamo 642 vojnika koji se nalaze u samoizolaciji, oni koji su na različite načine bili u kontaktu sa nekim ko je oboleo, dobro su i njihovo stanje se prati - naglasio je ministar Vulin.
 
Ministar odbrane je još jednom uputio apel svim građanima da se pridržavaju uputstava, da slušaju šta kažu lekari i da ostanu kod kuće, zbog sebe i zbog svojih porodica. 
 
Upitan da prokomentariše stanje u Vojsci Srbije, imajući u vidu veliki broj zadataka na kojima je angažovana tokom vanrednog stanja, ministar Vulin je istakao da se život u Vojsci odvija planski i organizovano.
 
- Svi pripadnici Vojske rade u skladu sa planom svog angažovanja, svi objekti koji su u nadležnosti Vojske Srbije su obezbeđeni, i u toku noći nije bilo nikakvih incidenata - naglasio je ministar Vulin.
 
Vojska Srbije, naglasio je ministar Vulin, ima dovoljno stredstava, ljudstva i tehnike da odgovori na svako naređenje svog vrhovnog komandanta i da sprovede svako naređenje Kriznog štaba u ovim vremenima.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: