Najstariji muškarac na svetu otkrio tajnu dugovečnosti

Zivot i stil - Sreda 12.02.2020 - 14:41

Prema evidenciji Ginisove knjige rekorda Japanac koji veruje u osmeh je najstariji muškarac na svetu sa 112 godina i 344 dana života.

Dobio potvrdu za svoje dostignuće FOTO: guinnessworldrecords.com Dobio potvrdu za svoje dostignuće FOTO: guinnessworldrecords.com
Čitecu Vatanabe, rođen u Niigati na severu Japana, u sredu je u staračkom domu dobio potvrdu za svoje dostignuće.
 
Prethodni rekorder, takođe Japanac Masazo Nonaka umro je prošlog meseca. Najstarija živa osoba na svetu isto je iz Japana, a reč je o Kane Tanaka, ženi kojoj je 117 godina.
 
Do pre desetak godina, Vatanabe je uzgajao bonsai (japanska tradicionalna umetnost podizanja malih stabala) i izlagao svoje radove. Završio je poljoprivrednu školu, a zatim se preselio u Tajvan, da bi radio u Dai-Nippon Meiji na plantaži šećerne trske. U Tajvanu je živeo 18 godina. Oženio se sa Micue i imali su petoro dece, naveli su iz Ginisa.
 
Po završetku Drugog svetskog rata, Vatanabe se vratio u Niigata i radio je u Vladi prefekture do odlaska u penziju. Uzgajao je i voće i povrće na porodičnoj farmi.
 
Na pitanje koja je tajna dugog života, Vatanabe ima ovaj savet: “Ne ljutite se i nastavite da se smejete“.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: