NASA: Ovo su veliki dani, uskoro na Marsu samo žene

Zivot i stil - Četvrtak 14.03.2019 - 12:14

Zaboravite na sve što ste ikada pomislili o Marsu i astronautima, jer su šanse da će prva osoba na "crvenoj planeti" biti žena sasvim izvesne, saopštila je NASA.

Krajem meseca, žene u šetnji svemirom FOTO: Getty Images Krajem meseca, žene u šetnji svemirom FOTO: Getty Images
Kako piše CNN, prvi čovek agencije Džim Brajdenstajn je tokom radio emisije "Naučni petak" izjavio da će izgleda žena prva otići na Mars. 
 
On nije otkrio o kome se tačno radi, ali je rekao da su žene u prvom planu predstojećih planova NASA. 
 
On je odgovarajući na pitanje sa Tvitera da li će žene biti uključene u sledeći put u svemir odgovorio: "Apsolutno". U stvari, on je rekao da će sledeća osoba na Mesecu takođe verovatno biti žena.
 
"Ovo su veliki dani", rekao je. 
 
NASA je najavila da će krajem meseca prvi put svemirom prošetati samo žene, kada astronautkinje En Meklejn i Kristina Koh budu predvodile ekspediciju koja će sedam sati boraviti u svemiru. 
 
Sa zemlje će ih koordinirati žena, Kristen Fasol. Meklejn i Koh su bile deo klase astronauta u kojoj su polovina bile žene. 
 
Polovinu najnovije klase direktora letova čine žene. Prvih šest žena pridružilo se NASA 1978. godine. 
 
Danas, žene čine 34 procenata aktivnih astronauta agencije.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: