Nova Mis Amerike razbesnela celu zemlju

Zivot i stil - Utorak 16.05.2017 - 07:07

Nova Mis Amerike podelila je američku javnost izjavom kako je zdravstvena nega privilegija, a ne pravo svakog građanina.

Nova Nis Amerike: Kara Mekuloug FOTO: AP Nova Nis Amerike: Kara Mekuloug FOTO: AP

Kara Mekuloug inače je naučnica u Državnoj nuklearnoj regulatornoj komisiji, a izjava koju je dala tokom subotnjeg takmičenja u Las Vegasu ne prestaje da intrigira korisnike društvenih mreža.

Ono što mnogi smatraju spornim je Karin stav da nezaposleni građani nemaju pravo na zdravstvenu zaštitu, a pojasnila ga je sledećim:

- Kao zaposlena u državnoj firmi, imam zdravstvenu zaštitu.

Da biste imali zdravstvenu zaštitu, morate imati posao, i zato se zalažem za razvoj takvog sistema kako bi se otvarala nova radna mesta i time omogućila zdravstvena zaštita za sve Amerikance.

Kontroverzna izjava novopečene misice došla je u jeku vrlo podeljenih internetskih rasprava o Trampovom ukidanju Obamakera, zdravstvene reforme bivšeg američkog predsednika koja je podrazumevala da veći broj stanovnika Amerike ima zdravstveno osiguranje, a konzervativcima zadavala glavobolje zbog troškova i administrativne složenosti.

Neki od komentatora na Tviteru nisu skrivali svoje razočaranje lepom Karom.

- Kara je bila moj favorit... ali više ne nakon tog odgovora. Svako ima pravo na zdravstvenu zaštitu - napisao je korisnik Tvitera.

- Pa, pretpostavljam da siromašni ljudi ne zaslužuju zdravstvenu zaštitu jer je nova mis SAD-a rekla da je to privilegija – napisala je ljuta tviterašica.

Lepotica je pronašla i svoje istomišljenike.

- Mis Amerike lepa je iznutra i spolja. Zdravstvena zaštita nije pravo.

Ona košta i neko za nju mora da plati. Svako bi trebalo da plati svoju - zaključio je, prenosi Jutarnji list.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: