10 godina zatvora za gaženje devojčice

Regionalne vesti - Ponedeljak 07.11.2016 - 13:44

Nepravosnažnom presudom Viši sud u Prokuplju osudio je na 10 godina zatvora Nikolu Boškovića (24) iz Blaca koji je krajem februara ove godine kolima usmrtio na pešačkom prelazu u centru Blaca 13-godišnju Nadu Bogićević.

Nije bilo olakšavajućih okolnosti za optuženog; FOTO: Free Images Nije bilo olakšavajućih okolnosti za optuženog; FOTO: Free Images

U izricanju presude sud je prihvatio oba krivična dela koje je Tužilaštvo stavljalo na teret okrivljenom bez olakšavajućih okolnosti.

Za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja je osuđen na 9 godina zatvora, dok je za krivično delo nepružanje pomoći nakon izvršenog krivičnog dela osuđen na 2 godine, pa je izrečena jedinstvena kazna od 10 godina zatvora.

Sud je Boškoviću odredio i 5 godina zabrane upravljanja motornim vozilom, a moraće da plati i sudske troškove koji će naknadno biti obračunati.

Bošković će ostati u pritvoru Okružnog zatvora u Prokuplju do pravosnažnosti presude protiv koje se i Tužilaštvo i okrivljeni mogu žaliti Apelacionom sudu u Nišu.

Izricanju presude prisustvovali su roditelji nesrećna devojčice, majka Dragana i otac Radoljub, kao i najuža rodbina, dok na strani Boškovića nikoga nije bilo u sudnici.

Podsetimo, Bošković je 27. februara u alkoholisanom stanju sa preko 2,5 promila alkohola u krvi kolima udario devojčicu dok je sa drugaricama  prelazila pešački prelaz u glavnoj blačkoj ulici, a zatim je i pobegao sa mesta nesreće.

Marta ove godine v. d. direktora policije Vladimir Rebić suspendovao je načelnika policijske stanice i policajca iz Blaca jer je utvrđeno da je osumnjičeni za ovu nesreću imao više saobraćajnih prekršaja i “pijanih vožnji”, a da nije "procesuiran".

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: