Beba iz Niša hitno transportovana u Italiju zbog operacije!

Regionalne vesti - Sreda 06.02.2019 - 11:39

Šestomesečna beba iz Niša sa urođenom anomalijom jutros je hitno odletela avionom Vlade Srbije za Bergamo na transplataciju jetre

Transportovana radi hitne transplantacija jetre FOTO: Free Images Transportovana radi hitne transplantacija jetre FOTO: Free Images
Šestomesečna beba iz Niša sa urođenom anomalijom jutros je hitno odletela avionom Vlade Srbije za Bergamo na transplataciju jetre.
 
Njoj se stanje pogoršalo dok je ležala u Tiršovoj pa su po hitnom postupku lekari doneli odluku da je prebace u Italiju preko državnog fonda.
 
U pitanju je šestomesečna devojčica koja je avionom transportovana u Italiju radi hitne transplantacija jetre.
 
- Osnovna bolest je urođena anomalija žučnih puteva koja je dovela do ciroze jetre koja Kasai operacijom koja se radi u našoj zemlji nije mogla biti rešena. U pratnji odojčeta je anesteziološka ekipa Univerzitetske dečje klinike - rekla je sekretar direktora UDK Tiršove Nada Gajić.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: