Četiri osobe izgorele u sudaru autobusa i kamiona kod Kuršumlije

Regionalne vesti - Utorak 30.04.2019 - 11:05

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 6.45 časova na magistralnom putu Priština-Niš, u sudaru kamiona i autobusa Niš-ekspresa prema prvim informacijama poginule su četiri osobe

Poginuli vozači oba vozila i dve putnice autobusa FOTO: OK Radio/ilustracija Poginuli vozači oba vozila i dve putnice autobusa FOTO: OK Radio/ilustracija
U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 6.45 časova u kuršumlijskom selu Barlovo na magistralnom putu Priština-Niš, u direktnom sudaru kamiona sa prikolicom i autobusa Niš-ekspresa, kojim je upravljao S. M, prema prvim informacijama poginule su četiri osobe dok je šestoro putnika autobusa teže i lakše povređeno.
 
Prema nezvaničnim podacima poginuli su vozači oba vozila i dve putnice autobusa koji je saobraćao iz Kuršumlije u pravcu Niša. Nesreća se dogodila u selu Barlovo, nedaleko od mostića po kojem je poznato ovo selo a prve informacije ukazuju da je autobus iz nepoznatih razloga skrenuo na suprotnu taku kolovoza.
 
- Naše ekipe su odmah izašle na lice mesta i šestoro osoba je prebačeno u prokupačku bolnicu dok su tela nastradalih još uvek u potpuno spaljenom autobusu - ističe dr Nevena Vučković iz kuršumlijskog Doma zdravlja, dok ekipe vatrogasaca pokušavaju da izvuku tela iz ugljenisanog autobusa. I dok se za nesreću još uvek nije čulo u Kuršumliji, na mestu nesreće se već čuo plač rođaka vozača kamiona iz Tutina Z. K. (34) koji je prevozio kamion sa robom iz inostranstva na Kosovo.
 
- Bio sam iza kamiona, kada je autobus prešao na našu stranu i udario u kamion. Pokušali smo da ugasimo požar koji je započeo iza kabine kamiona. Bio je duboko i nismo mogli da dopremo. Bio je i jedan oficir policije. Osmorica nas je pokušavalo da ugasi požar i izvlači stradale - kazao je Ivan Veković (40) iz Prokuplja, inače zaposlen u kuršumlijskoj vojnoj kasarni, koji je bio u automobilu iza kamiona, dok je u pomoć povređenim putnicima iz autobusa u plamenu pružio i Saša Vučković pripadnik kriminalističkog odeljenja policije u Kuršumliji koji je izvukao onesvešćenog putnika iz autobusa i rukama gasi plamen koji je zahvatio njegovo telo.
 
POVREĐENI
 
U prokupačkoj bolnici ističu da je dovezeno šest putnika, troje teže i troje lakše povređenih. Teže povređeni su zbrinuti sa povredama glave i ekstremiteta, a za jednog putnika se očekuje i operativni zahvat. Nezvanično, troje putnika nije izašlo iz autobusa - I. V, J. R. i B. P, a jedna od njih, koja je prebačena u bolnicu je u teškom stanju.
 
POLICIJA
 
Iz prokuačke policije saopštavaju da je na magistralnom putu Niš - Priština u selu Barlovo, kod Kuršumlije jutros oko 6,45 časova, došlo je do saobraćajne nezgode, u kojoj su, prema prvim informacijama četiri osobe nastradale, a više je povređeno. U ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovali su kamion i autobus koji se tom prilikom zapalio. Na licu mesta su policijski službenici i pripadnici Sektora za vanredne situacije.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: