Direktor Doma zdravlja ćuti o “nestalim” milionima

Regionalne vesti - Sreda 11.07.2018 - 10:07

Iako je na sednici Gradskog veća koja je održana sredinom juna direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan pomenuo da je nestalo 20 miliona dinara i objasnio da je ta svota trebalo da ovoj ustanovi bude uplaćena iz gradske kase, javnost će ostati uskraćena za informacije na koje je pare tačno mislio, kako su "isparile" i čemu se bile namenjene, pošto još nije odgovorio na novinarska pitanja o tom novcu.

Gde su novci? FOTO: OK Radio Gde su novci? FOTO: OK Radio
Nakon sednice je novinarka Južnih vesti još 19. juna uputila pitanja na mejl portparolke Doma zdravlja Nevene Simović, koja je kazala da će na ovaj način redakcija dobiti tražene odgovore. Međutim, i dalje nema ni reči o tome šta se dogodilo sa parama koje je pominjao direktor Jerkan.
 
Na sednici Gradskog veća, nakon što je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur konstatovao da se svake godine sve više para iz niškog budžeta daje za poboljšanje kadrovske obezbeđenosti Doma zdravlja, Jerkan je kazao da su cifre koje stoje u papirima zapravo netačne. Dodao je da je 20 miliona za popravke ustanove “nestalo”.
 
- Što se tiče nadoknade Grada, rekli ste pogrešne podatke, da je prošle godine bilo 42 miliona. Nije tačno, nego 36 miliona plus 20 miliona za popravke ustanove. Ne znam kako je nestalo tih 20 miliona, 20 miliona su nestala i nisu nam dali ni jedan dinar - kazao je tada Jerkan.
 
Banđur, koji je tada imao dužu raspravu sa direktorom Doma zdravlja, kazao je da Jerkan treba da pokrene inicijativu pred Gradskim većem da se utvrdi šta je bilo sa tim parama.
 
 
Većnik: Ne postoji mogućnost da su pare nestale
 
Gradski većnik zadužen za zdravstvo Saša Živić kaže da u prošlogodišnjem budžetu nije bilo pozicije od 20 miliona za Dom zdravlja, te da taj novac nikako nije mogao da nestane.
 
- Ne postoji druga mogućnost nego iz budžetski opredeljenih sredstava da se troši. Ne postoji mogućnost da se nešto pokloni, da se da, sve mora da bude u skladu sa odlukama Skupštine o budžetu, tačno se određuju pozicije. Recimo, to bi trebalo da bude bolja kadrovska obezbeđenost, ili investicije u oblasti zdravstva, kupovina opreme, održavanje...nigde nismo imali poziciju ni u prošlogodišnjem ni u ovogodišnjem budžetu od 20 miliona - rekao je Živić.
 
Većnik je dodao da je bilo opredeljeno 35 miliona za eventualnu licitaciju ambulanti Niteksa, koje su ipak sudski vraćene Gradu, te su i te pare opredeljene za druge stvari rebalansom budžeta.
 
Kako Jerkan do sada nije odgovorio na novinarska pitanja, javnosti ostaje nepoznato na koje je konkretno pare mislio, čemu su bie namenjene i kojim planom.
 
Podsetimo, Banđur je tokom zasedanja Veća upozorio Jerkana da moraju realno da planiraju poslovanje Doma zdravlja, kao i da prikazuju stvarne cifre u izveštajima. S druge strane, Jerkan je Banđura optužio da ga je više puta zvao zbog zapošljavanja ljudi u Domu zdravlja.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: