Evo kako ući u Grčku do početka sezone

Regionalne vesti - Utorak 27.04.2021 - 12:33

Građani Srbije u tu zemlju mogu da uđu sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata ili potvrdom o revakcinaciji obavljenoj minimum 14 dana pre ulaska u Grčku, saopštilo je Ministarstvo turizma i telekomunikacija. Ovaj režim važi do 14.maja kada počinje turistička sezona u Grčkoj.

Ovaj režim važi do 14.maja FOTO: Shutterstock Ovaj režim važi do 14.maja FOTO: Shutterstock
Deca do pet godina ne moraju da se testiraju. Kada je reč o deci drugog uzrasta, rečeno je da će se olakšice za njih razmatrati posle 14. maja, jer u Grčku iz Srbije putuju porodice sa decom, pa bi PCR testiranje za njih bio dodatni trošak.
 
Posle 14. maja, kako je najavio grčki ministar turizma Haris Teoharis, može se očekivati i priznavanje antigenskih testova za decu, kao i "brza traka" za ulazak vakcinisanih građana.
 
Putnici takođe moraju da popune formular na sajtu www.travel.gov.gr najmanje jedan dan pred ulazak u Grčku i pokažu ga na granici.
 
Nacionalni avioprevoznik Er Srbija saopštio je da će za putnike iz Srbije biti organizovani čarter letovi za Rodos, Skijatos, Krf, Kefaloniju, Zakintos i druge destinacije, a da će se tokom letnje sezone obaviti više od 800 čarter letova za Tursku, Egipat, Tunis.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Laki
28.04.2021. , 09:25
Za Srbe su posebni uslovi ...kao da smo gubavi...a ostali Bugari ,Rumini, Englezi i ostali iz EU mogu u Grčku bez svega toga ..da... mi nismo EU ..ali smo valjda neki prijatelji...sa Grcima...