Funkcioneri iz Blaca osumnjičeni za primanje mita pušteni da se brane sa slobode

Regionalne vesti - Utorak 13.11.2018 - 10:37

Nakon što su krajem avgusta uhapšeni zbog sumnje da su od predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice Blace tražili i primili mito od 3.000 evra, tražeći ukupno 15.000 kako bi na sednici Skupštine menjali upravljačku strukturu u Veterinarskoj stanici, načelnik Opštinske uprave Zoran Milutinović i predsednik Skupštine Miloš Vasiljević su pušteni iz pritvora i trenutno se od ovih optužbi brane sa slobode.

Uhapšeni krajem avgusta FOTO: Photoexpress Uhapšeni krajem avgusta FOTO: Photoexpress
Kako Južne vesti saznaju u lokalnoj samoupravi u Blacu, Milutinović je nedugo nakon hapšenja smenjen sa mesta načelnika Opštinske uprave, dok je Vasiljević i dalje na funkciji predsednika Skupštine i njegova uloga u čitavom ovom slučaju je još nejasna, s obzirom na to da je tokom primopredaje novca na licu mesta uhapšen samo Milutinović, a da je Vasiljević uhapšen nešto kasnije na sasvim drugoj lokaciji.
 
Odmah nakon hapšnja, odbornička grupa koju čini nekoliko stranaka i koja podržava Vasiljevića u lokalnom parlamentu, izdala je saopštenje u kome su tvrdili da se “njegovo hapšenje kosi sa svim zakonima Srbije”, kao i da je čitav slučaj s njim u vezi ispolitizovan.
 
Inače, nakon hapšenja, funkcioneri iz Blaca su saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Nišu u okviru Višeg javnog tužilaštva, po čijem nalogu ih je policija i uhapsila u saradnji sa BIA-om.
 
U Tužilaštvu su tada rekli da su oni uhapšeni nakon predaje sume od 3.000 evra, ali da je ukupna tražena suma bila 15.000 evra, kao i da je M. R, predstavnik malih akcionara Veterinarske stanice, ranije već uplatio 480.000 dinara na različite račune koje su mu dali uhapšeni funkcioneri.
 
Posle saslušanja, osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana, a po isteka tog roka, pritvor im je još jednom produžen, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: