Gasovod Niš-Dimitrovgrad spas za Srbiju

Regionalne vesti - Ponedeljak 08.12.2014 - 11:35

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da na izgradnji gasovoda Niš-Dimitrovgrad radi ubrzano, što predstavlja mogućnost da se Srbija kasnije priključi na grčki gasovod, a kasnije možda i na gasovod Rusija-Turska.

(Ilustracija) (Ilustracija)

- Ministarstvo energetike je već krenulo u razgovore, mora da se pripremi projektna dokumentacija , kao što znate, Evropska unija finansira deo sa bugarske strane i sa naše strane takođe mora da se nađe način kako će se to finansirati - rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da je najvažnije za Srbiju je da obezbedi stabilnost na bilo koji način.

- Mi iz Rusije dobijamo gas kroz pravac Rusija - Ukrajina - Mađarska - Srbija, imamo mogućnost za Niš - Dimitrovgrad, imali smo Južni tok, ako od toga ne bude ništa onda ćemo pokušati da se prikačmo na TAP da na taj način dobijamo drugi izvor, jer je to gas iz Azerbejdžana i drugi pravac gasa za Srbiju - objasnila je ministarka.
 
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: