Informacije o koronavirusu pod KONTROLOM VLADE

Regionalne vesti - Sreda 01.04.2020 - 12:35

Vlada Srbije odredila je Zaključkom koji je usvojila je 28. marta da se obaveštenja o preduzetim zdravstvenim merama i drugim informacijama koje se odnose na lečenje KOVID-19 date od strane neovlašćenih lica ne mogu smatrati tačnim i proverenim i upozorila da se za takvo ponašanje može snositi odgovornost za širenje dezinformacija u vanrednom stanju.

Sve informacije se usmeravaju ka Kriznom štabu FOTO: Free images Sve informacije se usmeravaju ka Kriznom štabu FOTO: Free images
U Zaključku koji je Službeni glasnik objavio navodi se da informisanje stanovništva o stanju i posledicama zarazne bolesti predstavlja posebnu meru za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti.
 
Vlada Srbije navodi da je u uslovima vanrednog stanja apsolutni imperativ da građani dobiju isključivo proverene i tačne informacije u vezi sa stanjem i posledicama oko KOVID-a.
 
Za obaveštavanje javnosti, zaključuje Vlada Srbije, zadužen je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 na čijem je čelu predsednica Vlade Srbije, pa sva obaveštenja daje ona ili lica koje ovlasti Krizni štab.
 
Gradonačelnici i predsednici opština, odnosno štabovi za vanredne situacije lokalnih samouprava, zadužuju se da sve informacije u vezi sa stanjem i posledicama zarazne bolesti usmeravaju isključivo ka Kriznom štabu, konstatuje se u zaključku.
 
Zdravstvene ustanove i zdravstveni radnici informacije u delu mera koje sami sprovode dostavljaju nadležnom zavodu, odnosno institutu za javno zdravlje, koji ih dalje dostavlja Kriznom štabu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: