"KC Niš pred kolapsom"

Regionalne vesti - Subota 24.01.2015 - 18:38

Nova stranka izrazila je zabrinutost zbog stanja u Kliničkom centru Niš, koji je doveden na rub egzistencije, gde je minimum zdravstvene zaštite ugrožena.

Ulaz u Urgentn centar KC Niš Foto Tanjug Ulaz u Urgentn centar KC Niš Foto Tanjug

"Godinama se vrši uništavanje KC Niš koji je (ne)činjenjem odgovornih doveden do ruba egzistencije. Zbog ovakvog stanja odeljenje hirurgije ostaje bez anestetika, oboleli od raka na klinici za onkologiju ne mogu da prime citostatike, a pacijenti su primorani da sami kupuju antibiotike, potrošni materijal, pejsmejkere i stentove", navodi se u saopštenju Nove stranke.

Iz te partije pitaju vladu ko je odgovoran za takvo stanje jednog od najvećih kliničkih centara u Srbiji.

"Da li odgovornost snosi Republički fond za zdravstveno osiguranje koji je usled lošeg načina finansiranja za 700 miliona dinara oštetio KC ili je odgovornost na samom Ministarstvu zdravlja koje nije u stanju da ukloni probleme vezane za proceduru nabavke medicinskog materijala i obezbedi stabilno finansiranje kliničkih centara. Da li su pacijenti niškog KC u stvari pacijenti drugog reda", navodi se u saopštenju NS.

Ta stranka smatra da je hitno potrebna transformacija zdravstvenog sistema kako bi se omogućila besplatna primarna zaštita za sve gradjane čime bi došli do ukidanja Fonda za zdravstveno osiguranje, integraciju vojnog u civilno zdravstvo, izjednačavanje privatnog i društvenog sektora u zdravstvu.

Nova stranka podržava napore zdravstvenih radnika u očuvanju dostojanstva profesije i ugleda samog KC Niš i poziva Ministarstvo zdravlja da u što pre pronadje rešenja koja bi dovela do normalizacije rada centra, dodaje se u saopštenju.

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: