Korona ušla u zatvor: Čuvar pozitivan, 19 zaposlenih u samoizolaciji

Regionalne vesti - Četvrtak 02.04.2020 - 15:59

Zatvorenici u četiri zatvora dnevno proizvedu oko 6.000 zaštitnih maski

Čuvari u izolaciji, osuđenici prave maske FOTO: Thinkstock Čuvari u izolaciji, osuđenici prave maske FOTO: Thinkstock
Kod jednog pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Leskovcu utvrđeno je prisustvo virusa korona, a zbog mera predostrožnosti u kućnoj samoizolaciji nalazi se 19 zaposlenih za koje se pretpostavlja da su imali kontakt sa obolelim komandirom.
 
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je saopštila i da se jedno osuđeno lice i još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje nalaze na bolničkoj nezi, zbog određenih zdravstvenih tegoba, ali da kod njih nije utvrđeno prisustvo virusa korona.
 
Svi zaposleni u samoizolaciji se osećaju dobro, a nekima od njih ova mera, u trajanju od 14 dana, ističe 4. aprila. Većina nema nikakve simptome virusa korona, ali će se, bez obzira na istek karantina i njihovo dobro zdravstveno stanje, na posao vratiti tek pošto se testiraju na prisustvo virusa.
 
U ovoj upravi podsećaju da se svim zaposlenima koji dolaze u smenu, na ulasku u zavod, bezkontaktnim toplomerom, meri temperatura i da se, u slučaju da je ona povišena, odmah vraćaju kući, uz obavezu da se jave lekaru.
 
U saopštenju se dodaje da zavodi imaju potrebna dezinfekciona sredstva, zaštitne maske za lice i rukavice, a da se dezinfekcija svih prostorija obavlja više puta u toku dana.
 
Zavodima se, kako se ističe, redovno dostavljaju zaštitne maske koje osuđena lica proizvode u zatvorima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli u Požarevci i Kazneno – popravnom zavodu za žene u istom gradu. U ovim zatvorima se dnevno proizvede oko 6.000 zaštitnih maski.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: