LE: Poskupljuje grejanje

Regionalne vesti - Ponedeljak 17.11.2014 - 10:05

JKP "Toplana" najavila je da će do kraja ovog meseca uputiti zahtev Gradskom veću za korekciju sadašnje cene grejanja za 20 odsto, saznaju Južne vesti.

Toplana u LE - FOTO juznevesti.com Toplana u LE - FOTO juznevesti.com

Ipak, prema najavama iz Toplane, nova, viša cena, odnosno prvi korigovani računi bi važili od 1. januara, a korisnici daljinskog sistema bi ih dobili februara naredne godine.

Stanje u JKP Toplana nije nimalo zavidno, jer domaćinstva i pravna lica duguju oko 200 miliona dinara. Istovremeno, i Toplana ima velike obaveze prema poslovnim partnerima i račun te firme je dva meseca bio u blokadi zbog manjka u kasi od 39 miliona dinara, ali je taj problem rešen uzimanjem kredita kod poslovnih banaka.

Po ceni od 36,46 dinara za kvadratni metrar stambenog prostora, Leskovčani plaćaju najnižu cenu grejanja u Srbiji.

Grad Leskovac je nedavno dobio više od dva miliona evra bespovratnih sredstava za realizaciju četvrte faze programa "Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji". Radovi bi trebalo da budu završeni u naredne četiri godine. Pored Leskovca, bespovratna sredstva za tu namenu dobili su opštine Bačka Palanka, Bor, Jagodina, Knjaževac, Novi Pazar, Negotin, Ruma i Trstenik.
 

Juznevesti.com, OK RADIO, Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: