NI: Štrajk u PIO fondu

Regionalne vesti - Četvrtak 27.03.2014 - 13:45

Zaposleni u filijali PIO fonda u Nišu obustavili su rad na sat vremena u četvrtak od 11 do 12h zbog smanjenje plata zaposlenima za 30 odsto.

Generalni štrajk 8. aprila (Ilustracija) Generalni štrajk 8. aprila (Ilustracija)
Oni zahtevaju  izmenu Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama kako bi im se plate vratile na prethodno stanje ili će stupiti u generalni štrajk 8. april što bi prema njihovoj proceni moglo da ugrozi isplatu penzija.
 
“Ukinuti su nam sopstveni prihodi, koji su činili 30 odsto plate, a ostao je samo deo od osnovnog koeficijenta. Želimo da i mi imamo 100 odsto isplate iz koeficijenta “, rekao je Ivan Đorđević iz sindikata zaposlenih u Fondu. 
 
Plate zaposlenima u Fondu PIO smanjene su 21. marta za 30 odsto, a na osnovu preporuke Državne revizorske institucije.
 
Đorđević tvrdi da će sa ovim smanjenjem zaposleni imati plate ispod proseka, pošto je pre toga radnicima sa 4. stepenom stručne spreme prosečna zarada bila 35 hiljada dinara.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: