Niš: 26 doktora nauka bez posla

Regionalne vesti - Sreda 29.05.2019 - 14:47

NIŠ - Posao u Nišu traži 24.360 ljudi, a najveći broj nezaposlenih je sa četvrtim stepenom stručne spreme 12.124 i sa trećim stepenom, 8.561.

24.360 Nišlija traži posao FOTO: D. Ristić/OK Radio 24.360 Nišlija traži posao FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema podacima niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje bez posla je i 8.107 osoba sa završenom osnovnom školom, ali i 4.646 sa fakultetskom diplomom i 26 doktora nauka.
 
Portparol niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Vladan Krstić rekao je da je među nezaposlenim visokoškolcima najviše diplomiranih ekonomista, pravnika i lekara, a medju nezaposlenim srednjoškolcima najviše je gimnazijalaca, ekonomskih tehničara i trgovaca. "Do zaposlenja najlakše dolaze osobe elektro i mašinske struke, kako sa srednjom školom tako i sa fakultetom.
 
Deficitarna zanimanja su profesori nemačkog jezika, farmaceuti, IT stručnjaci, kao i neka zanatska zanimanja, kao što su vodoinstalateri i električari", rekao je Krstić.
 
Prema podacima niške filijale NSZ, broj nezaposlenih lica u Nišu smanjen je u odnosu na isti period prošle godine za 13,8 odsto, na području Nišavskog okruga broj nezaposlenih smanjen je za 11,1 odsto. Na području Nišavskog okruga bez posla je u aprilu bilo 37.112 osoba. 
Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: