Niš se guši u smradu, niko ne zna odakle

Regionalne vesti - Subota 17.06.2017 - 17:46

Iako građani iz različitih delova Niša od jutros javljaju redakciji Južnih vesti da se neprijatan miris koji podseća na "sonu kiselinu", "plastiku ili žicu koja se topi", nadležne gradske institucije koje su novinari kontaktirali nemaju informacije o čemu je reč i odakle dolazi smrad.

Smrad se osća u različitim delovima grada FOTO: Panoramio/V. Nikolić Smrad se osća u različitim delovima grada FOTO: Panoramio/V. Nikolić

Građani sa Margera kažu da se neprijatan miris u ovom delu grada oseća od ranog jutra, a da je sada već toliko intenzivan i da je ušao u stanove.

Pojedini se čak žale da ih peče grlo ili da kašlju dok udišu.

- U delu od Svetinikolske crkve do Trošarine nešto izuzetno iritantno smrdi, podseca na smrad sone kiseline - kazao je jedan građanin.

Ipak, iznad grada nije uočen nikakav dim, a iz policije kažu da nisu imali prijave o požarima niti bilo kakavim eksplozijama.

U Komunalnoj policiji su takođe imali prijave građana, ali kažu da na terenu nisu otkrili ništa što bi moglo da izazove neprijatan miris u vazduhu.

- Već smo kontaktirali vatrogasce, pokušali smo da obavestimo Inspekciju za zaštitu životne sredine. Sada ćemo da obavestimo Sektor za vanredne situacije i Institut za javno zdravlje.

Naše patrole obićiće delove gde je prijavljeno da bi ukoliko neki izvor mirisa uoče na terenu mogli da alarmiraju dalje - kaže Milan Đorđević iz Komunalne policije.

Međutim, zasada je nepoznato šta je uzrok smrada i da li u vazduhu postoje materije koje mogu da naškode zdravlju građana.

Iz Instituta za javno zdravlje kažu da nemaju nalog inspekcije da ispitaju vazduh, ali da su u pripravnosti da reaguju odmah po njegovom dobijanju.

Oni dodaju da su za 1. maj radili analizu vazduha jer se i tada osećao čudan miris u gradu, ali da ništa od neuobičajenih ili opasnih materija u vazduhu nije otkriveno.

Ekološku inspekciju zasada nismo uspeli da dobijemo, kao ni Sektor za vanredne situacije, dok iz sanitarne inspekcije kažu da nisu nadležni da reaguju u ovakvim situacijama.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: