Novi MULTIETNIČKI PROJEKT na jugu Srbije

Regionalne vesti - Sreda 05.10.2016 - 10:36

Vranje - Udruženje građana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije iz Leskovca počelo je realizaciju projekta “ Kulturne potrebe mladih u Preševu, Bujanovcu i Medveđi - Kako do dijaloga”, koji finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES.

Sa konferencije za novinare, promo materijal Sa konferencije za novinare, promo materijal

Ovaj projekat  ima za cilj  razvoj i promovisanje međuetničkog i interkulturalnog dijaloga u cilju povećanja kohezije zajednice, a naročito među mladima iz srpske, albanske i romske zajednice u Bujanovcu, Preševu i Medvedji, rečeno je na press konferenciji u Bujanovcu.

Projektom je predvidjeno sprovođenje istraživanja kulturnih potreba mladih u ove tri opštine, pojedinačno u svakoj od nacionalnih zajednica, srpskoj, albanskoj i romskoj.

- Kroz analizu dobijenih rezultata anketa biće posebno istaknute istovetne potrebe koje su definisali mladi ljudi iz ove tri zajednice - rekla je na koordinator na projektu Ljiljana Stojanović.

U okviru projekta biće organizovani okrugli stolovi na kojima će  mladi Srbi Albanci i Romi u ove tri opštine  razgovarati o onome što nedostaje u svakoj od tih opština mladima u kulturnom životu i  biće pokrenute inicijative za zajedničko delovanje prema lokalnim organima vlasti i nadležnim institucijama u Srbiji.

Na okruglim stolovima će učestvovati i predstavnici državnih i lokalnih institucijameđunarodne zajednice.

U okviru projekta će biti pripremljena i odštampana publikacija sa rezultatima istraživanja kulturnih potreba mladih na srpskom, albanskom i romskom jeziku.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: