Objavljene nove NIŽE cene goriva

Regionalne vesti - Subota 07.05.2022 - 00:31

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je objavilo obaveštenje o novom ograničenju visine cena goriva.

FOTO: PA FOTO: PA

Ograničenje će stupiti na snagu danas u 20 sati i trajaće do 13. maja, do 15 sati.

Kako je objavilo ministarstvo litar dizela će koštati 202 dinara, a benzina 180 dinara, što je za 4 dinara jeftinije nego do danas.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom vanrednom obraćanju nagovestio da će derivati pojeftiniti za 10 dinara, to se nije dogodilo.

Vlada Srbije je na sednici održanoj prošle nedelje usvojila izmenjenu uredbu koja se odnosi na ograničavanje cena evro dizela i evro premijum BMB 95 po kojoj se veleprodajna cena ovih derivata na pumpama uvećavava za po sedam dinara, umesto dotadašnjih šest. Privremeno je smanjen i iznos akciza na derivate nafte za 15 odsto.

„Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara“, navela je prošle nedelje Vlada Srbije.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: