Od Užica za kineski grad Harbin 20.000 zaštitnih maski

Regionalne vesti - Subota 15.02.2020 - 01:52

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je naveo da su im iz Harbina kazali da bi im od najveće pomoći bilo da im Užice obezbedi 20.000 zaštitnih maski

Užice ima poseban osećaj obaveze da pomogne FOTO: Depositphotos Užice ima poseban osećaj obaveze da pomogne FOTO: Depositphotos
Grad Užice uputio je paket humanitarne pomoći, u kojem se nalazi 20.000 zaštitnih maski, kineskom gradu Harbin, koje će im pomoći u zaštiti od korona virusa, objavljeno je danas na sajtu grada.
 
Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je naveo da su im iz Harbina kazali da bi im od najveće pomoći bilo da im Užice obezbedi 20.000 zaštitnih maski.
 
"Juče smo taj broj najkvalitetnijih maski, koje smo mogli da nađemo u našoj zemlji, poslali za Harbin. Dobili smo zahvalnost naših kineskih prijatelja i srećni smo da kao grad možemo da budemo u funkciji širenja prijateljstva sa bratskim kineskim narodom", rekao je Petković.
 
On je istakao da Užice ima poseban osećaj obaveze da pomogne, s obzirom da je pobratim grad sa gradom Harbinom.
 
Osim toga, dodaje on, Harbin je Užicu nedavno donirao oko 300.000 evra za rekonstrukciju sportskog centra na Pori i jednog parka, koji je u ime bratimljenja dva grada nazvan „Park prijateljstva".
 
„Imamo i veoma dragu kinesku prijateljicu Lindu Vong koja je donirala 340.000 evra za završetak dečijeg vrtića na Pori, koji smo nazvali po njoj", kaže gradonačelnik.
 
Kako se navodi na sajtu grada, pomoć je upućena na osnovu preporuke Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da svako ko je u mogućnosti pokuša da pomogne prijateljskom kineskom narodu u borbi sa epidemijom korona virusa.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: