Od večeras više policije na ulicama

Regionalne vesti - Utorak 17.11.2020 - 10:59

Ministar unutrašnjih poslova kaže da će policija večeras, kada stupaju na snagu nove mere za suzbijanje koronavirusa, biti na ulicama u većem broju.

Na mestima gde eventualno može da se krši javni red i mir FOTO: D.Ristić/OK Radio Na mestima gde eventualno može da se krši javni red i mir FOTO: D.Ristić/OK Radio
Prema rečima Aleksandra Vulina, veće prisustvo policije biće bliže prostorima gde eventualno može da se krši javni red i mir.
 
"Naravno da ćemo obezbediti sigurnost za svakoga", rekao je Vulin za RTS.
 
On je naveo da će policija biti tu ukoliko se neko suprotstavi komunalnoj miliciji, kao i da će upozoravati nesavesne građane da moraju da poštuju zakon koji je isti za sve.
 
Vulin je rekao da je čelo MUP došao da bi nastavio borbu s kriminalom i da posebno pojača borbu protiv organizovanog kriminala.
 
On je dodao da će fokus da stavi i na ulični kriminal, pedofiliju, džeparoše i sve one koji uznemiravaju svakodnevni život građana.
 
Komentarišući navode predsednika Aleksandra Vučića o borbi protiv mafije, Vulin je rekao da predsednik ništa ne govori slučajno i da je on hrabar čovek koji je, time što je to rekao, stavio sebe i svoju porodicu kao prve mete.
 
Govoreći o mafijaškim obračunima u Beogradu, rekao je da su u pitanju dva velika klana, škaljarski i kavački, koji raspolažu velikim količinama novca i da je brutalnost i surovost s kojom se suočavaju "filmska". "Na nama je da se borimo sa gotovo svim resursima, molim gradjane da nas podrže u tome i da budu uz nas", rekao je ministar.
 
Istakao je da u zemlji nema mesta za organizovani kriminal koji je snažan kao država. "U ovoj zemlji mafija neće i ne može da ima svoju državu", poručio je Vulin.
 
Ministar je rekao da definicija organizovanog kriminala govori o povezanosti kriminalnih struktura sa onima koji imaju neku moć odlučivanja u državi.
 
Kaže da su neki ljudi identifikovani, ali da policija nije ta koja odlučuje o objavljivanju identiteta, nego tužilaštvo.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: