Optužnice protiv direktora „Puteva Srbije” zbog saobraćajne nesreće

Regionalne vesti - Subota 22.05.2021 - 14:17

Više javno tužilaštvo u Valjevu podnelo je optužnicu protiv v.d. direktora „Putevi Srbije” Zorana Drobnjaka ;i izvršnog direktora održavanja puteva u tom javnom preduzeću Zorana Stojisavljevića, zbog saobraćajne nesreće u kojoj su 2017. godine poginule dve osobe, a jedna je bila povređena. Portal N1 prenosi da je optužnica podneta i protiv JP „Putevi Srbije”.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa, u Stublenici, kada je jedna osoba poginula na licu mesta, dok je druga podlegla povredama u valjevskoj bolnici.
 
Kako se navodi u optužnici, vozač „mercedesa” se tom prilikom kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kod mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošavši pored betonskih prepreka, jer je jedna bila pomerena, zbog čega je omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake. Nakon toga, u mestu Stublenica, vozač je udario u neosvetljenu betonsku barijeru, a nakon toga sleteo sa autoputa u izgradnji.
 
Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv Drobnjaka, Stojisavljevića i „Putava Srbije” prikupljeni dokazi koji „potkrepljuju opravdanu sumnju” da su izvršili krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem, prenosi Beta.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: