Pacijent pretukao štapom medicinsku sestru jer ga nije pustila iz bolnice

Regionalne vesti - Nedelja 02.08.2020 - 15:06

S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) u Kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra jer ga je sprečila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim pretio da će skočiti kroz prozor.

Težak incident se dogodio 30. jula FOTO: Getty Images Težak incident se dogodio 30. jula FOTO: Getty Images
Težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.
 
- Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na lečenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspela da ga ubedi da odustane od iracionalne namere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi a drugi put po rebrima – objašnjavaju izvori upoznati sa ovim slučajem.
 
Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo. Kako se saznaje, ustanovljeno je da se radi o krivičnom delu lake telesne povrede zbog čega će protiv napadača biti podneta krivična prijava.
 
 Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: