Počinje podela još 400 hiljada vaučera za odmor u Srbiji

Regionalne vesti - Utorak 12.05.2020 - 13:18

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je najavio da će od srede 13. maja početi podela vaučera za subvencionisanje odmora u Srbiji.

Do sada podeljeno 160.000 vaučera FOTO: D. Ristić/OK Radio Do sada podeljeno 160.000 vaučera FOTO: D. Ristić/OK Radio
Biće podeljeno 400.000 novih vaučera u vrednosti 5.000 dinara, koje će moći da dobiju penzioneri, studenti i zaposleni čija zarada nije veća od 70.000 dinara.
 
Ljajić je na predstavljanju kampanje Turističke organizacije Srbije (TOS) „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ rekao da je novina da će vaučeri moći da se koriste i za odmor u Beogradu i Novom Sadu.
 
On je pozvao ugostitelje i hotelijere da se prijave da ugoste turiste koji imaju vaučere, a građane Srbije da ceo ili deo odmora, ili jedan vikend provedu na nekoj od destinacija u svojoj zemlji.
 
Podsetio je da je u ovoj godini već podeljeno 160.000 vaučera koje prihvata 1.500 ugostitelja i hotelijera.
 
Studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju, kako bi se, po rečima Ljajića, sprečile zloupotrebe i podstakli studenti da putuju po Srbiji.
 
„Novi vaučeri će značajno produžiti turističku sezonu, koja neće trajati dva-tri letnja meseca, već do kraja godine“, rekao je Ljajić.
 
Na taj način će se, kako je ocenio, bar delimično smanjiti šteta za domaći turizam usled manjeg broja međunarodnih putovanja, što je posledica epidemije korona virusa.
 
Domaći gosti, po oceni ministra, postaju glavni aduti za turizam u Srbiji ove godine, a i sve druge zemlje su se okrenule domaćim turistima.
 
„Ovo je dobra prilika da se Srbija u pravom svetlu predstavi domaćem gostu i nadam se da ćemo na najbolji mogući način pokazati šta Srbija u turističkom smislu poseduje“, rekao je Ljajić.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: