Pohapšeni čelnici opštine Požega

Regionalne vesti - Subota 11.05.2019 - 12:51

Pripadnici MUP-a uhapsili su opštinsko rukovodstvo u Požegi zbog zloupotrebe službenog položaja.

Na teret im se stavlja zloupotreba službenog položaja FOTO: MUP/printscreen Na teret im se stavlja zloupotreba službenog položaja FOTO: MUP/printscreen
Uhapšeni su predsednik opštine Milan Božić (1957), predsednica skupštine opštine Zorica Mitrović (1970) i njen suprug Milinko Mitrović, kao i načelnik opštinske uprave Velimir Maksić (1970) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.
 
Takođe, uhapšen je i V. G. (1970) odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina "Gorski Ivanjica", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.
 
Sumnja se da su Božić, Mitrovićeva i Maksić u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.
 
Na ovaj način su preduzetničkoj radnji "Gorski" pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi opštine Požega pričinili štetu u tom iznosu.
 
Takođe, osumnjičena Zorica Mitrović je prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu.
 
Osumnjičeni V. G. je u postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao sa drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge.
 
Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno-tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.
 
U ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Zorice Mitrović pronađeni su pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja pripadaju njenom suprugu Milinku Mitroviću za koje nema dozvolu.
 
Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: