Poslanici razmatraju ukidanje vanrednog stanja: Inicident na početku zasedanja

Regionalne vesti - Sreda 06.05.2020 - 14:43

Skupština Srbije razmatra danas Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja koji je podnela Vlada Srbije koje je uvedeno 15. marta.

Sednica skupštine prekinuta na samom početku FOTO: parlament.org.rs Sednica skupštine prekinuta na samom početku FOTO: parlament.org.rs
Nema razloga da u Srbiji više postoji vanredno stanje, rekla je premijerka Ana Brnabić poslanicima na početku obraćanja.
 
- Ispunjeno je svih šest kriterijuma Svetske zdravstvene organizacije (SZO), po čijem ispunjenju trebaju da se ukidaju mere u nekoj državi. Kod nas je taj slučaj. Imamo sve preduslove, bilo bi neodgovorno i bilo bi kršenje zakona da vanredno stanje ostane na snazi čak i jedan dan duže. Dva Krizna štaba neće biti ukinuta, nastavljamo da pratimo savete i preporuke struke - rekla je ona poslanicima.
 
Kazala je i da se na dnevnom nivou beleži smanjeni broj obolelih, kao i da će taj procenta danas, nakon što budu objavljeni najnoviji podaci, imati manje od dva odsto obolelih.
 
Sednica skupštine prekinuta je jutros na samom početku kada je lider Dveri Boško Obradović izašao za govornicu sa pištaljkom i počeo da uzvikuje parole protiv vlasti.
 
Predsednica skupštine Maja Gojković najpre mu je izrekla meru udaljena sa sednice, a kad je on odbio da izađe, pozvala je i obezbeđenje da ga izbaci iz sale.
 
Posle pauze od dvadesetak minuta, sednica je nastavljena.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: