Produžen ŠKOLSKI RASPUST: Đaci u klupama 24. februara

Regionalne vesti - Sreda 12.02.2020 - 14:26

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da se raspust za đake u Srbiji produžava zbog gripa.

Klupe prazne do 24. februara FOTO. Thinkstock Klupe prazne do 24. februara FOTO. Thinkstock
Ministar je naveo da misli da grip još uvek nije u toliko velikoj ekspanziji ali da se svakog dana očekuje više pacijenata.
 
"Ništa nije drugačije u centralnoj Srbiji u odnosu na Vojvodinu u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i sa svim analizama koje rade, zaista smo doneli mislim ispravnu odluku da se produži raspust i sledeće nedelje, tako da nastavni dan bude 24. februar sledeći", rekao je Šarčević.
 
Zamolio je direktore za razumevanje prema učenicima završnih razreda i da unapred naprave plan nadoknade za sledeći period.
 
"Mislim da je to jako dobro, jer znate da mlada populacija najpre podleže, znači nekim virusnim infekcijama. Ulazak u kolektiv samo bi obnovio i pojačao ono što smo pred raspust imali, tako da je pametnije da sada to izvedemo da bi normalnije nastavili školsku godinu nego da krenemo pa da rizikujemo da sve to prekinemo ponovo i da dovodimo priču u loše stanje", istakao je ministar.
 
Precizirao je da se posle odluke o produženju raspusta na teritoriji AP Vojvodine, današnja odluka odnosi na Centralnu Srbiju i na Kosovo i Metohiju.
 
Osvrćući se na nadoknadu nastave, ministar je savetovao školama da kombinuju načine, da se ne ostaje svaki dan duže.
 
Istakao je i da se subotom često održavaju takmičenja, ali da se ne takmiče sva deca.
 
"Onoj deci koja idu na takmičenja nastavnici mogu da naprave posebno neku organizovanu nastavu pa i onlajn i sve druge modele. Sada nastavnici takođe imaju jednu pauzu, tako da je ta senzibilnost jako vezana za učenike završnih razreda i to onu dobru decu. A inače ako govorimo o četiri dana, to je otprilike neke dve subote i ona dva dana mogu kroz nadoknadu u toku radne nedelje", rekao je Šarčević.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: