Protest dužnika u švajcarskim francima

Regionalne vesti - Sreda 20.03.2019 - 11:08

BEOGRAD – Udruženje gradjana zaduženih u francima CHF Srbija najavilo je da će sutra u Beogradu održati protest pod sloganom “Rešenje ili razrešenje” i zatražiti da Vlada Srbije nadje način da reši problem astronomskog rasta zaduženja zbog jačanja švajcarske valute.

Protest će početi ispred Ustavnog suda FOTO: Profimedia Protest će početi ispred Ustavnog suda FOTO: Profimedia
Protest će početi ispred Ustavnog suda u 12 časova posle čega će kolona krenuti do Predsedništva Srbije, Vlade, Vrhovnog kasacionog suda i Apelacionog suda.
 
Predstavnici udruženja CHF Srbija će Vladi Srbije predati zahteve za donošenje zakona o dinarizaciji svih kredita i zakona o zabrani prinudne prodaje jedine nekretnine, uz predlog tekstova tih zakona.
 
Protest će, kako je najavljeno, trajati bez prekida i razilaženja sve dok Vrhovni kasacioni sud ne donese jasan pravni stav o spornim kreditima, kao što je to učinio po pitanju troškova obrade kredita, kada su banke to zahtevale.
 
“Prošle su četiri preteške godine za korisnike kredita u kojima su mnogi izgubili zdravlje, porodice, domove, a veliki broj se iselio iz Srbije, jer je rata sada veća nego plata i dug nakon 10 godina uredne otplate veći nego na početku, a sudovi reaguju suviše neefikasno i konfuzno”, piše u saopštenju CHF Srbija.
 
Oko 20.000 gradjana je zaduženo uglavnom stambenim kreditima u švajcarskoj valuti koja je u poslednjih deset godina naglo ojačala, pa je 2007. franak vredeo oko 48 dinara, a ovih dana je oko 104 dinara.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: