Protivgradni strelci prete kolektivnim otkazom

Regionalne vesti - Utorak 19.05.2015 - 13:25

Protivgradni strelci sa teritorije Leskovca prete otkazom ukoliko im se iz lokalnog budžeta ne obezbede dodatna sredstva od minimum 6.000 dinara po čoveku koji ispaljuje rakete.

Foto: Južne vesti Foto: Južne vesti

Zbog toga je vremenskim nepogodama ugroženo 210.000 hektara obradive površine na teritoriji Leskovca gde postoji 30 protivgradnih stanica koje štite oko 7.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Republika Srbija, koja je prethodnih 6 godina za ovaj sezonski posao odvajala 4.000 dinara mesečno po strelcu, platu je ove sezone smanjila na 2.400 dinara.

U Leskovcu su od 30, formirane 23 protivgradne stanice u kojima radi 46 strelaca. Sedam je ostalo bez zaštite jer su strelci odbili da rade za tako nisku novčanu naknadu. Ako nam lokalna samouprava ne pomogne, svi ćemo dati kolektivni otkaz - upozorava predstavnik leskovačkih strelaca Žika Marinković.

Prošle godine je Grad Leskovac za svoje strelce, nakon dugih i mukotrpnih pregovora, iz budžeta izdvojio dodatnih 6.000 po čoveku i 100 raketa koje bi trebalo da budu ispaljene u ovoj sezoni.  

Autor Dragan Marinković , Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: