Prva presuda skajpom za kršenje samoizlacije - 3 godine zatvora

Regionalne vesti - Petak 27.03.2020 - 13:27

Osnovni sud u Dimitrovgradu osudio je danas S.Z. (38) iz Niša na tri godine zatvora zbog kršenja mere obavezne samoizolacije, nakon povratka iz inostranstva.

Nije se izolovao nakon povratka iz inostranstva FOTO: Free Images Nije se izolovao nakon povratka iz inostranstva FOTO: Free Images
Ovo je maksimalna kazna za krivično delo za koje se okrivljeni tereti – „nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije".
 
Okrivljenom je takođe produžen pritvor, rekao je za Tanjug sudija i vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda u Dimitrovgradu Branislav Lukić.
 
Ovo je ujedno bilo i prvo suđenje za kršenje mere samoizolacije i održalo se putem skajpa - video vezom između suda i pritvorske jedinice u Pirotu.
 
Sudija, tužilac i branilac okrivljenog nalazili su se u sudnici Osnovnog suda u Dimitrovgradu, na odgovarajućoj udaljenosti, a okrivljeni u pritvorskoj jedinici u Pirotu.
 
S.Z. je osuđen jer je prekršio meru samoizolacije koju mu je odredila sanitarna inspekcija prilikom ulaska u zemlju na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu.
 
Ovo je prvostepena presuda na koju osuđeni i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu.
 
S.Z. je od 20. marta u posebnoj pritvorskoj jedinici u Pirotu. On ima advokata po službenoj dužnosti.
 
Suđenja putem skajpa u posebnim sudnicama preporučilo je Ministarstvo pravde, kako bi se osigurala bezbednost okrivljenih i zaposlenih u sudu, i sprečavanja širenja korona virusa.
 
Danas se očekuju još dva glavna pretresa pred sudom u Požarevcu.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: