RHMZ izdao upozorenje, upaljen meteoalarm: Obilnije SNEŽNE PADAVINE uz oblačno i hladno vreme

Regionalne vesti - Nedelja 09.01.2022 - 13:39

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za područje zapadne, centralne i jugozapadne Srbije na sneg i povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara.

FOTO: Free Images FOTO: Free Images

U toku vikenda u Srbiji se očekuje stvaranje manjeg snežnog pokrivača, dok se u ponedeljak u jugozapadnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije očekuje povećanje snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara, a u ostalom delu zemlje manje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Zato je za ponedeljak izdato narandžasto meteo-upozorenje. To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

U Timočkoj Krajini i Banatu očekuje kiša koja će se ponegde lediti na tlu, samo će se na krajnjem severu zemlje zadržati suvo.

Duvaće slab i umeren vetar, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od minus 5 do 2 stepena, a najviša dnevna od nule do pet stepeni.

U utorak se očekuje slabljenje i postepen prestanak padavina, a u Vojvodini posle podne razvedravanje.

Tokom dana u sredu na severu pretežno sunčano, a u brdsko-planinskim predelima umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo.

Od četvrtka pretežno sunčano sa temperaturom oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: