RHMZ objavio hitno saopštenje: Nezapamćeno u istoriji, a još nismo pregurali ni trećinu

Regionalne vesti - Četvrtak 11.06.2020 - 14:49

RHMZ je objavio hitno saopštenje o utrošku rekordne količine protivgradnih raketa. Navode da su štete od grada minimalne.

Izrazito nestabilna vremenska situacija ove godine FOTO: Free Images Izrazito nestabilna vremenska situacija ove godine FOTO: Free Images

Izrazito nestabilna vremenska situacija ove godine uslovila je čestu pojavu olujno-gradonosnih oblaka, naveli su meteorolozi.

"Još nismo pregurali trećinu sezone odbrane od grada, a već je utrošeno rekordnih 4684 raketa, što nije zapamćeno u istoriji. Potrošeno je za 1395 raketa više nego što je bila ukupna potrošnja u 2015. godini. Samo za poslednja tri uzastopna dana ispaljeno je 2759 raketa, što do sada nije zabeleženo.

Na dan 10. juna ispaljeno je preko 1200 protivgradnih raketa sa 284 protivgradne stanice, što je rekordna količina raketa ispaljenih u jednom danu. Vrednost do sada ispaljenih raketa, za jedan mesec i 25 dana ovogodišnje protivgradne sezone je 1,5 miliona evra", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su štete od grada minimalne u odnosu na poljoprivredne površine zahvaćene jezgrima kumulonimbusnih oblaka, koje su bile ugrožene od grada.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: