Širi se požar na obroncima Svrljiških planina

Regionalne vesti - Ponedeljak 05.11.2018 - 11:27

Više desetina hektara trave, niskog rastinja i šuma na obroncima Svrljiških planina zahvaćeno je požarom koji se proširio u toku noći.

Vatrom su zahvaćeni nepristupačni planinski predeli FOTO: Shutterstock/ilustracija Vatrom su zahvaćeni nepristupačni planinski predeli FOTO: Shutterstock/ilustracija
Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović je agenciji Beta rekao da je požar buknuo juče u ataru belopalanačkih sela Dolac i Gradište, a proširio se tokom noći i na područje svrljiških sela Crnoljevica i Gulijan.
 
"Požar ne ugrožava ta sela. Vatrom su zahvaćeni nepristupačni planinski predeli", rekao je Mitrović.
 
On je kazao da je trenutno u gašenju požara angažovan 21 vatrogasac sa šest vatrogasnih vozila iz Niša i Pirota.
 
Prema Mitrovićevim rečima vatrogasci čine sve što je u njihovoj moći da bi požar lokalizovali, ali gašenje otežava veoma jak vetar, gust dim i nepristupačnost terena.
 
Zbog nesavesnog paljenja strnjike na njivama poslednjih mesec, dva više ljudi je izgubilo živote, što u ataru, što na putevima zbog gustog dima.
 
Nadležni su apelovali na građane da ne ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju paljenjem rastinja pored autoputa i upozorilo da takva radnja predstavlja i krivično delo, ali i dalje ima onih koji ne razmišljaju ni o sebi,a ni o drugima.
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: