Službenica škole na račun supruga prebacila blizu 4.9 miliona

Regionalne vesti - Ponedeljak 23.09.2019 - 12:21

Pripadnici MUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva Nišu, uhapsili su Z.M. (1964) iz Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ Pirotu, zbog sumnje da je u periodu od 2010. do jula 2019. godine u više navrata neosnovano prebacila sa računa škole na svoj račun i račun svog supruga B.M. novac u ukupnom iznosu od 4.885.898 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati FOTO: Getty Images Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati FOTO: Getty Images
Ona je, kako se sumnja, sačinjavala naloge za prenos u kojima je navodila imena različitih dobavljača za mleko, svoj i tekući račun supruga B.M., a potom iste zajedno sa ostalim nalozima za prenos dostavljala na potpisivanje i overu, nakon čega ih je predavala na realizaciju u poslovnim bankama, prenosi Jugmedia.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštu u Nišu. Ona se sumnjiči da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.
Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: