Sto roleraša u slalomu

Regionalne vesti - Sreda 07.10.2015 - 09:46

Više od stotinu roleraša uzrasta od 3 do 45 godina iz Niša, Vranja, Zeječara, Pirota i Knjaževca takmičilo se na "Inline slalom kupu" kroz nišku ulicu Vase Pelagića.

Cilj - približavanje evropskom nivou; Foto: SK Besna Kobila Vranje Cilj - približavanje evropskom nivou; Foto: SK Besna Kobila Vranje

To je bila trka koja je usledila nakon što je svaki od klubova organizatora, "Oxigen" iz Niša, "Besna kobila" iz Vranja i "Stara planina" iz Pirota, organizovao takmičenja u svojim gradovima.

Cilj prvenstva jeste približavanje ovog sporta evropskom nivou, a posle nastupa naših takmičara na 2 trke u ovogodišnjem svetskom kupu u "Inline alpine slalomu" u Češkoj, shvatili smo da smo jako blizu nivou znanja i odlučili da se malo više fokusiramo na ovu disciplinu - kaži organizatori.

Dodaju da na napretku ovog sporta sarađuju svi klubovi u okviru Roler saveza, ali da predstoji borba da Ministarstvo i Savez sportova Srbije priznaju roler sport kao jedan od interesa za Srbiju.

Činjenica je da je roler sport jako popularan i da ima jaku perspektivu, ne samo kao takmičarski, već kao i rekreativni i sport za mase, porodični i jako je bitan za zdravlje kao jedna aerobna aktivnost slična trčanju, biciklizmu, plivanju, planinarenju - objašnjavaju organizatori.

Sledeće sezone Niš će biti centar roler sporta Srbije sa planiranih 6 trka, dok je ove godine bilo organizovano njih 5 - po jedna u svakoj opštini.
 

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: