U Domu za stare u Negotinu preminulo 6 osoba, 49 zaraženo, uhapšena direktorka i sama imala virus

Regionalne vesti - Utorak 19.05.2020 - 12:11

Više javno tužilaštvo u Negotinu odredilo je zadržavanje direktorki Doma za stara lica "Radost" u Negotinu Branki P.

Uhapšena jer nije preduzela propisane mere FOTO: Getty Images Uhapšena jer nije preduzela propisane mere FOTO: Getty Images
Uhapšena je jer nije preduzela propisane mere za sprečavanje širenja korona virusa, zbog čega je u tom domu obolelo 49 osoba, a preminulo šest korisnika.
 
Osumnjičena nije uhapšena ranije, jer je i sama do juče bila na lečenju od korona virusa, prenose mediji.
 
Od kako su zaraženi štićenici Doma otkriveni, ispred ove ustanove oglašavala se samo ovlašćeno lice Biljana Didić, rekavši da do tog trenutka nije znala da je neko od korisnika zaražen.
 
"Dom "Radost" je pre bilo kakve preporuke Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja uveo petodnevnu radnu nedelju, osim kuhinje koja se izjasnila da ne može da radi tako. Rekla je i da su se zaposleni u domu izjasnili da ne mogu da rade u turnusu 15 dana", dodala je.
 
Nadležni su ovo doneli kao obavezu kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa, a u slučaju doma "Radost", prema rečima vlasnice, "radnici su odbili da rade u dvonedeljnim smenama", preneo je Blic.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: