U Niš stigla TRI ŠLEPERA medicinske opreme za JUGOISTOK SRBIJE

Regionalne vesti - Nedelja 19.04.2020 - 14:10

U Klinički centar Niš rano jutros, u 3 sata, stigla su tri šlepera medicinske opreme, koju je obezbedila i platila Vlada Srbije, a koja će biti distribuirana u zdravstvene ustanove celog jugoistoka Srbije.

Dovoljno za narednih dvadesetak dana FOTO: Screenshot Dovoljno za narednih dvadesetak dana FOTO: Screenshot
Oprema je namenjena kako kovid, tako i privremenim bolnicama, i svim domovima zdravlja koji vrše uzorkovanje materijala u rasinskom, nišavskom, topličkom, jablaničkom, pčinjskom i zaječarskom okrugu.
 
"Stiglo je više od 400.000 zaštitnih hirurških maski, 200.000 epidemioloških maski N95, više od 6.000 skafandera za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočare, rukavice, kaljače i kape", rekla je Svetlana Milijić, direktor filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za nišavski okrug.
 
U magacinu KC Niš, koji je jedan od četiri distributivna centra, nalaze se i lekovi, rekla je Milijić i dodala da je u taj centar prošle nedelje stiglo 20.000 tableta hidroksihlorokin, koje je obezbedila Vlada Srbije.
 
Distribucija opreme i lekova se obavlja svaka dva do tri dana, i zavisi od potreba zdravstvenih ustanova koje svakodnevno šalju zahteve Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje u skladu sa svojim zalihama i potrebama.
 
Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oprema koja je noćas stigla dovoljna je za narednih dvadesetak dana.
 
"Stigla je zaštitna oprema neophodna i za pacijente i za zdravstvene radnike, dovoljna da se odgovori svim trenutnim potrebama", rekao je Bulatović i dodao da je namenjena i svim privremenim bolnicama na teritoriji grada Niša.
 
Vlada Srbije i RFZO obezbedili su za distributivni centar u Nišu, u prethodnih 20 dana, više od 20 miliona hirurških maski, preko 2 miliona partikularnih maski N95, preko od 20. 000 zaštitnih skafandera, više od pola miliona irurških rukavica i isto toliko običnih rukavica.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: