Uz oboren državni rekord niška atletičarka deveta u Evropi

Regionalne vesti - Sreda 08.08.2018 - 09:35

Na trci 50 km hodanja na Evropskom prvenstvu takmičarka Atletskog akademskog kluba Niš Dušica Topić zauzela je deveto mesto pošto je stazu prešla za 4 sata, 30 minuta i 43 sekunde, što je novi državni rekord.

Dušica Topić: Rezultat bolji od očekivanog FOTO: Atletski savez Srbije Dušica Topić: Rezultat bolji od očekivanog FOTO: Atletski savez Srbije
Polako, ali sigurno napredovala je atletičarka iz Niša, a kod drugog kilometra trke bila je na 14. mestu. Od 42. kilometra Topićeva je preuzela devetu poziciju koju je do kraja zadržala.
 
Na kraju, u odnosu na prvoplasiranu Portugalku Ines Enrikes zaostala je 21 minut i 37 sekundi. Srebrnu medalju osvojila je Alina Tsvili iz Ukrajine, dok je treća bila Julija Takač iz Španije.
 
Na trci je učestvovalo 19 atletičarki, a jedna je diskvalifikovana, dok četiri nisu završile trku.
 
Ovaj rezultat je bio bolji od očekivanog pošto je pre trke Topićeva izjavila da bi joj bio uspeh da bude među najboljih 12 u Evropi.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: