Večeras pojačane kontrole: Policija će posebno paziti na prekršaj na koji vozači obično zaborave

Regionalne vesti - Utorak 31.12.2019 - 13:34

Iz Saobraćajne policije apeluju da se poštuju svi propisi, kako bi sačuvali i svoj, i život ostalih učesnika u saobraćaju

Iz policije apeluju da se poštuju svi propisi FOTO: D. Ristić/OK RADIO Iz policije apeluju da se poštuju svi propisi FOTO: D. Ristić/OK RADIO
Iz Saobraćajne policije apeluju da se poštuju svi propisi, kako bi sačuvali i svoj, i život ostalih učesnika u saobraćaju.
 
Saobraćajna policija Policijske uprave u Prijepolju će tokom novogodišnjih i božićnih praznika pojačano kontrolisati saobraćaj na području Prijepolja, Priboja i Nove Varoši sa akcentom na otkrivanje svih saobraćajnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.
 
- Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, s obzirom na to da je alkoholisanost vozača uzročnik najvećeg broja saobraćajnih nezgoda koje se događaju u ovo vreme. Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola negativno utiče na vid i reflekse, ali i na rasuđivanje, što kod vozača dovodi do veoma rizičnog ponašanja u saobraćaju - napominju iz PU Prijepolje.
 
Oni takođe podsećaju na pravilo koje se često zaboravlja u novogodošnjoj noći, a to je da nije dozvoljeno prevoziti osobe koje su pod dejstvom alkohola na prednjem sedištu.
 
- Podsećamo da je vozačima sa probnom vozačkom dozvolom vreme upravljanja vozilom ograničeno od 23 do 06 časova. Koristimo priliku i da skrenemo pažnju roditeljima čija deca poseduju probnu vozačku dozvolu da utiču na njih kako ne bi upravljali vozilom u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima za vreme praznika. Još jednom napominjemo da su svi putnici u vozilu u obavezi da koriste sigurnosni pojas za vreme vožnje, dok vozači ne smeju koristiti mobilni telefon bez potrebne opreme - dodali su oni.
 
Usled niskih temperatura i padavina, moguće je stvaranje poledice, pa je stoga potrebno da vozači budu maksimalno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju puta.
 
Posebni apeli upućeni su i iz Jagodine, gde će policija takođe večeras raditi pojačanim intezitetom.
 
- Podsetiću da je u toku 2019. godine otrkvieno 880 prekršaja upravljanja vozilo pod dejstvom alkohola, od čega je 196 vozača zadržano u službenim prostorijama. U prvih 11 meseci otkrivena su 103 vozača koja su pod dejstvoma alkohola učestvovala u saobraćajnim nesrećama - dva lica su tada izgubila život, a 47 je povređeno. U akciji pojačane kontrole sankcionisaće se i ostali prekršaji protiv bezbednosti saobraćaja - rekao je major Nenad Dimitrijević, komandir Saobraćajne policijske ispostave na auto-putu u Jagodini.
 
Iz Saobraćajne policije u Jagodini apeluju da se poštuju svi propisi, kako bi sačuvali i svoj, i život ostalih učesnika u saobraćaju.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: