Vozači mogu da odahnu: Otkriveno koja će biti funkcija novih 56 kamera na auto-putu

Regionalne vesti - Utorak 19.11.2019 - 10:30

Brzina će biti merena kao i do sada: na naplatnim stanicama, presretačima i radarima

Kontrola brzine će se i dalje obavljati na stari način FOTO: Free Images Kontrola brzine će se i dalje obavljati na stari način FOTO: Free Images
Kamere postavljene na portalima duž auto-puta Beograd-Niš, njih 56, kao i one koje će biti postavljene na drugim putevima u Srbiji neće meriti brzinu, već će samo služiti za nadzor saobraćaja.
 
To je preneo Srpski telegraf i dodao da će se kontrola i dalje obavljati na stari način, odnosno merenjem srednje brzine između naplatnih rampi, vozilima presretačima i radarima na nadvožnjacima.
 
- Snimci kamera biće korišćeni za analitiku, eventualno preusmeravanje saobraćaja kada dođe do gužvi na naplatnim rampama, zastoja ili udesa, ali će dobro poslužiti i da se preko aplikacija vozačima šalju korisna obaveštenja i saveti - navodi izvor lista.
Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: