Zabranjen rad dvema školama u Srbiji

Regionalne vesti - Petak 13.09.2019 - 14:14

Beograd -- Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, ministar prosvete Mladen Šarčević zabranio je rad Srednjoj školi "Tutin" u Tutinu i Saobraćajnoj školi u Trsteniku.

Nezakonito radile u dužem vremenskom periodu FOTO: Thinkstock Nezakonito radile u dužem vremenskom periodu FOTO: Thinkstock
Inspektori su utvrdili da su škole u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito i da organi upravljanja nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti.
 
"Inspektori su utvrdili da je postupanje te dve škole u obavljanju delatnosti dovelo do posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera. Zaključeno je da su se stekli uslovi za preduzimanje radnji propisanih odredbama člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, odnosno da se zabrani rad ove dve ustanove", navodi se u saopštenju ministarstva.
 
Rešenja o zabrani rada je na osnovu člana 131. stav 1. Zakona o opštem upravnom postupku, člana 25. stav 2. Zakona o javnim službama i člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja potpisao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
 
Redovan i vanredan inspekcijski nadzor nad obrazovnim ustanovama u Srbiji biće nastavljen i u novoj školskoj godini, navode iz ministarstva.
 
Dodaju da nadležni organi kontinuirano ispituju sprovođenje zakona i drugih propisa u obrazovnim ustanovama u Srbiji neposrednim uvidom u njihovo poslovanje i postupanje.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: