Sløborn: Nemačko-danska hit serija koja je predvidela koronu VIDEO

Zivot i stil - Utorak 28.07.2020 - 13:07

Kad na severu Kine bude otkrivena bolest tipa ptičjeg gripa, koja potiče od golubova, ljudi nastanjeni na idiličnom ostrvu u Severnom moru o tome uopšte ne razmišljaju. Ali, jednoga dana, more izbacuje na ostrvo jedrilicu na kojoj su bila mumificirana tela britanskog para. Kasnije se ispostavi da su sa sobom doneli virus.

Serija je snimljena  prošle godine FOTO: YouTube/screenshot Serija je snimljena prošle godine FOTO: YouTube/screenshot
Zvuči kao zaplet inspirisan Covidom-19, ali u stvari, Sløborn, TV serija u nemačko-danskoj koprodukciji snimljena je prošle godine dok Evropu i ostatak sveta još nije zahvatila pandemija, a u Nemačkoj je na TV program stavljena prošle nedelje, piše “Guardian”.
 
Serija, čiji naslov u prevodu znači “sporo izgaranje”, ali je ujedno i ime ostrva, govori o tome kako život na istoimenom izmišljenom ostrvu zapada u haos i razaranje kad zavlada virus.
 
Ostrvljanima se savetuje da nose maske za lice i praktikuju društvenu distancu. Uvode se pravila karantina, a teorije zavere obiluju izvorima izbijanja epidemije.
 
Tvorci serije opisali su je kao “postapokaliptični katastrofalni triler pretočen u moderni ep” koji istražuje “šta se događa s modernim ljudima kada se uruši tanki lak naše civilizacije”. Emitovanje je umalo otkazano nakon što su šefovi TV kuće ZDF izrazili zabrinutost da bi gledaocima to moglo da se učini previše stvarnim.
 

Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: