Albanci predali izbornu listu

Izbori 2012 - Četvrtak 19.04.2012 - 11:05

I pored poziva na bojkot, Albanci predali izbornu listu za republičke izbore. Prvi na listi Riza Halimi, a sledi ga Jonuz Musliu

 

Koalicija Albanaca Preševske doline predala je Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu za učešće na parlamentarnim izborima, koju je potpisima podržalo 10.355 birača.
 
Prvi na listi i njen nosilac je lider Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi,a tu koaliciju čine četiri stranke iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.
 
Predsednik Izbornog štaba Albanaca Preševske doline Nader Sadiku je rekao da Halimi ima veliku podršku građana za sve što je uradio u prethodne četiri godine.
 
- Albanci sa juga Preševa uspeli su i ovaj put da sakupe podršku građana. Broj Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi nije takav da bismo mogli ovaj proces završimo brže nego što smo to ovom prilikom učinili - rekao je Nadir.
 
Koaliciju Albanaca preševske doline čine, osim Partije za demokratsko delovanje i Pokret za demokratski progres Jonuza Musliua, koji je drugi na listi, još i Demokratska unija Albanaca Rahmi Zuljfijua i Demokratska unija doline Skendera Destanija.
 

Rok za podnošenje prijava za učešće na parlamentarnim izborima ističe 20. aprila u ponoć, a Republička izborna komisija do sada je prihvatila 13 izbornih lista. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: