Albanci "zatečeni" novom Vladom

Izbori 2012 - Petak 29.06.2012 - 12:05

Četiri od šest albanskih lidera sa juga Srbije, zatečeni su činjenicom da će novu srpsku vladu da formira lider socijalista Ivica Dačić.

Predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicu Dačića na mestu premijera Srbije najmanje su očekivali Ragmi Mustafa, lider Demokratske partije Albanaca (DPA) inače predsednik opštine Preševo i Skender Destani osnivač i predsednik Demokratske unije doline (DUD).
 
- Mene je ova vest iz Beograda, prvo iznenadila, a zatim i uplašila. Mislim da posle parlamentarnih izbora niko ozbiljan u Srbiji nije video Dačića na mestu premijera - kaže Ragmi Mustafa.
 
On takodje kaže da se iskreno plaši „ove kombinacije“ jer se ovoga puta u Vladi ponovo sastala družina iz 90-ih koja je na prostorima bivše Jugoslavije „počinila onaj u istoriji nezapamćen užas“.
 
Izborom Dačića za premijera najviše je iznenadjen lider DUD, Skender Destani, koji kaže da je ovo za Srbiju i srpski narod najlošije i najgore moguće rešenje.
 
- Ja sam zaprepašćen ovakvim razvojem dogadjaja i ovakvim epologom na srpskoj političkoj sceni. Moj je utisak da su se srpski glasači 6. maja odlučili za demokratsku vladu i dalje demokratske procese koji će nas brže voditi u evro integracije. Ovim potezom smo se vratili najmanje četiri godine nazad - kaže Destani.
 
Činjenica da je Ivica Dačić formirao skupštinsku većinu i time preuzeo mandat za sastav Vlade, iznenadila je i vrh Demokratske partije (DP), najmladje političke snage na albanskoj sceni, koja je pobedila na poslednjim lokalnim izborima u Bujanovcu.
 
- Ništa se ne dogadja slučajno. Dačić na mestu premijera je rezultat odnosa snaga na srpskoj političkoj sceni. Imajući sve u vidu, ja se nadam da će on biti premijer svih građana Srbije i da će mu osnovna briga biti evrointegracije - kaže Nedžat Beljulji, potpredsednik DP.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: