Bez promena u Trgovištu

Izbori 2012 - Sreda 04.07.2012 - 08:09

U Trgovištu je, iz drugog pokušaja, završena konstitutivna sednica tamošnje skupštine. Sednici je prisustvovalo i šest odbornika raspuštenog odbora Demokratske stranke.

Trgovište Trgovište
Radosav Jordanović (SPS), predsednik opštine, kaže da je vreme od 15 dana učinilo svoje, da su se strasti u toj sredini stišale i da je sednica privedena kraju „na najbolji mogući način“ jer je kod svih odbornika preovladao interes o skoro bezizlaznoj ekonomskoj situaciji u Trgovištu.
 
- Osnovna tema je bila kako u ovoj godini napuniti budžet do planiranih 250 miliona dinara. Učestovali su svi odbornici, a bilo je pravo zadovoljstvo slušati diskusije i pozicije i opozicije koju sada predvodi dosadašnji predsednik opštine Darko Tomić - kaže Jordanović.
 
On je potvrdio informaciju da je u radu sednice ušestvovao i njegov zamenik Aleksandar Kolić, predsednik lokalnih demokrata, koji je podneo ostavku na to mesto.
 
- O Kolićevoj ostavci, shodno statutu, raspravljanjemo na prvoj narednoj sednici. Medjutim, ja sam ubedjen da će i Kolić i svih šet odbornika DS ostati tu gde jesu, jer je to u interesu gradjana - kaže Jordanović.
 
Lokalnu vlast u Trgovištu formirala je koalicija koju čine demokrate sa šest, socijalisti sa pet i naprednjaci sa četiri mnadata.
 

Odmah po formiranju lokalne vlasti vrh Demokratske stranke je raspustio svoj Opštinski odbor u Trgovištu, nezadovoljan odlukom da se lokalna vlast konstituiše uz pomoć i podršku SNS. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: