Destani se ne odriče poslaničkog mandata

Izbori 2012 - Nedelja 27.05.2012 - 12:42

Skender Destani, lider Demokratske unije doline (DUD) iz Preševa i jedan od četvorice partnera sa parlamentarne liste „Koalicija Albanaca preševske doline“, demantovao je pisanje srpskih medija o raspodeli mandata u toj koaliciji.

Destani Destani

On kaže da su mediji pogrešno objavili informaciju da se on odriče svog dela mandata narodnog poslanika u Skupštini Srbije, koji mu pripada po koalicionom sporazumu.

- Nikada i nikome nisam izjavio da se odričem svog dela mandata narodnog poslanika u Skupštini Srbije. Naprotiv, i stranka čiji sam lider i ja lično iskoristićemo sve što nam pripada prema kolaicionom sporazumu - rekao je Destani.

- Prema koalicionom sporazumu jedan mandat i sve drugo što ide uz njega podeliće četiri partnerske stranke ove koalicije shodno rezultatima postignutim na lokalnim izborima - objasnio je Skender Destani.

Po tom sporazumu i mandat i novac će deliti: Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija, Demokratska unija Albanaca (DUA) Rahmija Zuljfijua, Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Musliua i Demokratska unija doline (DUD) Skendera Destanija.

- Na osnovu izbornih rezultata, najveći deo mandata narodnog poslanika od godinu i nekoliko meseci pripašće Rizi Halimiju. Slede potom Rahmi Zuljfiju, Jonuz Musliu i ja - potvrdio je Skender Destani, lider DUD iz Preševa.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: